marți, 20 octombrie 2009

Tratamentul pentru diabet si cancer, in pericol

Mai multe farmacii bucurestene nu mai elibereaza medicamentele din programele nationale. Printre acestea se numara si tratamentul pentru diabet si cancer. Situatia a fost creata pentru ca farmaciile nu au mai primit bani de la Casa de Asigurari nici macar pentru medicamentele compensate.
"Farmaciile elibereaza in continuare medicamente cat timp vor mai fi aprovizionate de distribuitori. De exemplu, pe medicamentele din programe n-am mai primit bani din luna martie, iar pentru testele gratuite pentru bolnavii dependenti de insulina nu s-au mai facut deconturi din decembrie 2008 sau ianuarie 2009", sustine Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.

Medicamentele, neplatite din luna martie

„Medicamentele pentru programe, care se elibereaza gratuit pacientilor, cum ar fi cele de oncologie sau diabet, nu s-au mai platit din martie sau mai si, fiind si foarte scumpe, aproape nimeni nu le mai elibereaza in Bucuresti. La fel se intampla si cu unele compensate“, spune o diriginta de farmacie din Capitala, care nu stie cum se va descurca de acum inainte.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate confirma informatia de mai sus. In plus, reprezentantii CNAS mentioneaza ca decontul pentru medicamentele din programul de diabet nu s-a mai facut din luna mai.

Nici in teritoriu situatia nu e mai roz

Stocul de medicamente pentru diabet si cancer nu se prezinta prea bine nici in farmaciile din alte judete. Majoritatea reprezenatntilor farmaciilor sustin ca nu au niciun fel de medicament pentru cancer.

Niciun comentariu: