luni, 5 octombrie 2009

Bun venit!

Dragi colegi, în numele Asociaţiei Studenţilor Medicinisti din Oradea permiteţi-mi sã vã ureazã bun venit şi multã baftã în noul an universitar. Ne aşteaptã încã un an plin de, provocări: cursuri şistagii presărate de emoţiile atât de fireşti din timpul sesiunilor.
Doresc sã mã adresez în primul rând bobocilor sau mai bine zis balicilor, acei studenţi care cu multã mândrie îşi asumã acum pentru prima data aceast nou statut, şi anume acela de a fi student la medicinã sau farmacie. Dragi balici, fiţi mândrii de această distincţie pe care începând de acum o veţi avea pe parcursul celor 5 sau 6 ani de studenţie.
Sfatul meu este ca de fiecare datã când vã recomandaţi sã spuneţi cu mândrie cã sunteţi studenţi la medicinã sau farmacie şi nu doar nişte simplii studenţi. Vã asigur cã veţi atrage de partea voastrã mai multã încredere şi respect.
Despre anii care vã aşteaptã în cadrul facultãţii de pe malul Crişului Repede nu pot decât să vă asigur cã vor fii cei mai frumoşi ani din viaţã, studenţii medicinişti fiind recunoscuţi pentru colegialitatea de care dau dovadã. Veţi aea şansa să întâlniţi dascăli devotaţi misiunii lor de maeştrii şi ghizi în descoperirea tainelor ştiinţelor medicale, care vă vor deveni adevăraţi mentori în carierã.:Umblă o vorbă prin facultate : ``Pentru a face medicinã ai nevoie atât de cap cât şi de fund`` deoarece pentru a fi mereu la curent cu tot ceea ce e nou în domeniul sanitar este nevoie pe lângã minte şi de mult timp dedicat studiului.
În final aş dori sã mã adresez colegilor care au absolvit în acest an şi care au în faţã cel mai important examen din viaţa unui medicinist, şi anume rezidenţiatul. Doresc sã le urez mult succes şi sã îi rog sã nu uite niciodată frumoşii ani ai studenţiei petrecuţi la Oradea. Să nu uite de dascãlii şi colegii mai mici pe care i-au lãsat în urmã, şi indiferent unde îi va purta viaţa să fie mereu mândri de faptul că sunt absolvenţi ai Facultãţii de Medicinã şi Farmacie din Oradea.
În final aş dorii sã vă amintesc dragi colegi că atâta timp cât suntem încã în şcoală, suntem fãrã griji, însă desigur avem marea datorie de a învăţa! Dar în primul rând trebuie sã ne bucurãm de fiecare zi, sã facem tot ceea ce ne dorim, sã trãim din plin fiecare clipã pe care aceşti frumoşi ani ni le oferã, pentru cã mai târziu nu se ştie… iar timpul nu stã în loc pentru noi! Dar despre asta nimeni nu ne învaţã în şcoalã.


Alina Hanga
Preşedinte ASMO

Niciun comentariu: