joi, 8 octombrie 2009

Subiectele de interes din Sanatate, reunite in revista lunara Medica Academica

Povestile de succes ale profesionistilor medicinei, siguranta pacientilor, calitatea serviciilor medicale, reducerea costurilor in Sanatate si cele mai recente descoperiri in domeniu sunt cateva dintre subiectele din revista lunara Medica Academica, lansata miercuri.

Editata de Tarus Media, companie care de 15 ani aduce in Romania British Medical Journal, revista apare in varianta print si online, sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Boardul consultativ al publicatiei este format din medici precum Mircea Beuran, Constantin Ionescu Targoviste, Irinel Popescu, Cristian Vladescu si Vasile Candea. Primul numar al publicatiei are 66 de pagini, format A4 si este tiparit pe hartie lucioasa.

Primul numar al revistei include interviuri cu specialisti si articole despre atingerea unui numar record de transplanturi hepatice - 200, HPV, virusul H1N1, precum si despre principiile ce ghideaza conduita terapeutica moderna a hemofiliei.

"Revista aduce o noua abordare a medicinei, legata de inovatie si de dorinta de a vindeca oamenii. Este dedicata exclusiv medicilor si va fi disponibila pe baza de abonament", a precizat redactorul-sef al publicatiei, Ioana Georgescu.

Prof. dr. Irinel Popescu este de parere ca Medica Academica are calitatea de a reuni ceea ce alte alte publicatii de profil reusesc in parte. "Publicatiilor medicale din Romania nu le lipseste nimic. Fiecare e unica in felul ei, dar in mod sigur nu acopera subiectele pe care le dorim noi, poate asta si justifica o noua publicatie medicala, mesajul jurnalistic medical trebuie sa fie divers", a declarat Popescu.

Niciun comentariu: