luni, 5 octombrie 2009

Angajatii din sistemul de sanatate isi vor primi toate drepturile salariale

Guvernul Romaniei a probat ca suma de 3,2 miliarde de lei sa fie utilizata pentru achitarea drepturilor salariale a personalului din spitale si din serviciile de ambulanta, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii (MS). Propunerea a fost inaintata catre Guvern de catre ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu.

Suma este rezultatul redistribuirii fondurilor in cadrul bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) dupa alocarea celor 2,8 miliarde de lei credite de angajament pentru plata servicilor si a medicamentelor.

"Suntem constienti de importanta sistemului de Sanatate si de problemele cu care se confrunta personalul din acest sector. Vreau sa ii asigur pe medici si pe toti cei care lucreaza in sistem ca ma preocupa rezolvarea acestor probleme si ii anunt ca, prin efortul bugetar pe care l-am facut, isi vor primi drepturile salariale nemodificate pana la sfarsitul anului", a declarat ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu

Guvernul Romaniei a autorizat CNAS sa incheie angajamente financiare legale suplimentare de 2800 milioane de lei vechi pentru acest an, cu plata in 2010. Acestea au fost repartizate astfel:

- 2.000 milioane de lei pentru asigurarea continuitatii in eliberarea de medicamente, la farmacii si in cadrul programelor de snatate
- 625 milioane de lei pentru asigurarea medicamentelor si materialelor in unitatile sanitare cu paturi
- 30 de milioane de lei pentru serviciile medicale de ambulanta
- 55 milioane de lei pentru serviciile medicale efectuate de medicii de familie
- 60 de milioane de lei pentru servicii medicale de hemodializa si dializa peritoneala
- 30 de milioane de lei pentru servicii medicale pentru specialitati paraclinice

Niciun comentariu: