luni, 19 octombrie 2009

MS sprijina financiar cuplurile infertile

Ministerul Sanatatii va derula, in premiera, un Program national de sustinere a cuplurilor care recurg la fertilizare in vitro, anunta un comunicat de presa al institutiei.

“Este timpul ca infertilitatea sa fie recunoscuta de catre autoritati ca o problema medicala ce produce suferinta si care necesita compensare. Este corect ca si pacientii romani sa aiba acces gratuit la tratamente medicale dovedite utile. Am avut astazi o intalnire cu reprezentantii Comisiei de obstetrica –ginecologie a Ministerului Sanatatii si am decis ca este necesar ca de anul viitor programele nationale ale Ministerului Sanatatii sa cuprinda si o initiativa pentru a ajuta tinerele cupluri”, sustine prof. dr. Adrian Streinu–Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Programul, functional din 2010

Programul va incepe in 2010 si presupune sustinerea, de la bugetul de stat, a costurilor necesare procedurilor de fertilizare in vitro pentru 250 de tinere cupluri infertile.

Vor putea beneficia de program, in principal, cupluri cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani. MS va sustine financiar numai prima procedura de fertilizare, urmand ca apoi cuplul sa-si plateasca eventualele proceduri necesare.

Programul va avea un buget anual de aproximativ 500.000 de euro.

Niciun comentariu: