vineri, 23 octombrie 2009

Peste 5.000 de candidati la Rezidentiat 2009

La examenul de rezidentiat din anul acesta s-au inscris 5.063 de candidati. Dintre acestia, 4.454 concureaza pentru medicina generala, 500 pentru medicina dentara si 109 pentru farmacie, anunta Univeristatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila".

Contactati telefonic, reprezentantii Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar (CNPDS) sustin ca inca mai asteapta mail-uri de la Directiile de Sanatate Publica si ca inca nu stiu numarul candidatilor la Rezidentiatul din 15 noiembrie.

"Nu stiu de unde are UMF "Carol Davila" numarul candidatilor. Nu va pot spune decat ca nu am terminat centralizarea acestora, inca primim mail-uri de la DSP-uri cu listele persoanelor inscrise. Cel mai probabil, listele se vor afisa de luni incolo", a declarat pentru PaginaMedicala, dr. Violeta Zburlea, de la Serviciul pentru examene din cadrul CNPDS.

Referitor la nelamurirea reprezentantilor CNPDS, rectorul UMF "Carol Davila", prof. univ. dr. Florian Popa, care de altfel este si presedintele Comisiei de Rezidentiat 2009, declara:

"De unde avem numarul candidatilor? Foarte simplu. Directiile de Sanatate Publica au transmis listele Comisiei Centrale pentru Rezidentiat. Acestea sunt publicate si pe site-ul www.rezidentiat.info".

Din pacate, incercarile de a afla numarul exact de candidati pentru fiecare specialitate au fost zadarnice, intrucat acestea nu au putut fi gasite. Asa cum ne-a declarat si dr. Zburlea, acestea vor fi afisate, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare.

Referitor la concurenta din acest an, diferenta fata de 2008 nu este semnificativa.

"Sunt ceva mai multi inscrisi comparativ cu anul trecut, insa diferenta nu este foarte mare. Oricum, ideea este ca aproximativ 2.000 de persoane vor ramane pe dinafara", a explicat dr. Florian Popa.

La sesiunea de anul trecut, au concurat 4.127 de absolventi.

Niciun comentariu: