duminică, 4 octombrie 2009

Studenţii se solidarizează cu profesorii

Luni, 5 octombrie 2009 studenţii intentionează a se alătura protestelor cadrelor didactice care intră în grevă. Astfel, la solicitatea sindicatului CPU(Corpul Profesional Sindical) studenţii nu se vor prezenta la cursuri. Considerăm că problemele din învătământul superior românesc nu pot fi soluţionate de un proiect legislativ făcut în grabă şi că problemele dascălilor noştrii sunt grave, de aceea nu putem să nu îi sprijinim în a primi ce li se cuvine.
Ţinem să menţionăm că studenţii încă nu şi-au pierdut rabdarea şi că aşteaptă modificările ce se impun în noua lege a educaţiei. Dorim a nu fi excluşi de la decizi, a avea o reglementare mai bună în ceea ce priveşte acordarea burselor, dar şi a fi în rândul evaluatorilor instituţiilor de învăţământ superior. Totodată, insistăm asupra rezolvării problemei subfinanţării învătământului în România pentru că acest aspect afectază grav viitorul ţării în care trăim.
Considerăm că rezolvarea problemelor cadrelor didactice dar şi ale studenţilor ar trebui sa reprezinte o prioritate, prin urmare, solicit public tuturor studenţilor orădeni ca luni, 5 octombrie 2009 să nu meargă la cursuri dacă se declansează greva profesorilor.

Preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea,
Adrian Dumitru Dume

Niciun comentariu: