luni, 19 octombrie 2009

Concurenta la targul de cariere medicale

La Targul International de Cariere Medicale din Capitala, desfasurat weekendul acesta la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuti, biotehnologi, stomatologi si farmacisti.
Organizatorii spun ca au avut de-a face cu o concurenta fara precedent. Aproximativ 2.000 de medicii romani au venit sa se inscrie in cursa pentru posturile din Marea Britanie, Suedia, Germania, dar si din Orientul Mijlociu.

Directorul Targului a spus ca majoritatea celor care au venit la targ au spus ca vor sa plece nu neaparat pentru bani, cat mai ales pentru ca societatea nu ii mai respecta pe medici, ii taxeaza drept hoti, criminali. Pe de alta parte, dr. Grzegorz Chodkowski, a facut referire la faptul ca si medicii trebuie sa invete sa se comporte cu pacientii.

Acesta a spus ca in Polonia un medic este mai bine platit decat in Romania, castigand pana la 3.000 de euro, in timp ce in Romania un medic specialist castiga aproximativ 450 de euro, iar un rezident - aproximativ 200 de euro. In opinia sa, nu este usor sa lasi totul si sa pleci in alta tara.

Cele mai mici salarii oferite in cadrul Targului International de Cariere Medicale sunt cuprinse intre 2.000 - 3.000 de euro pe luna - pentru posturi in Germania care se adreseaza medicilor tineri si proaspetilor absolventi. Medicii seniori, cei mai cautati, pot castiga salarii care ajung si la 10.000 si 12.000 euro pe luna, in Marea Britanie si Scandinavia.
Editia de toamna a targului de cariere va fi deschis si la Cluj in zilele de 23 si 24 octombrie.

Niciun comentariu: