sâmbătă, 17 octombrie 2009

Targ international de cariere medicale la Bucuresti

Agentiile de recrutare internationale cauta medici specialisti in anestezie, medicina de urgenta - radiologie, chirurgie ortopedica, psihiatrie, dermatologie, medicina interna si pediatrie.

Medici, studenti la medicina si famacisti au venit la Targul International de Cariere Medicale organizat de Houston NPA, la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, pentru a se informa despre posibilitatea obtinerii unui job in afara tarii.

"In prima zi a targului s-au prezentat la standul nostru aproximativ 50 de persoane, insa nu toate au venit pregatite cu CV-uri. Majoritatea vizitatorilor sunt inca studenti si vin sa isi faca o parere despre oferta pietei", spune unul dintre angajatorii prezenti la targ.

Se cauta colaboratori atat part-time cat si full-time, persoane cu pregatire medicala, capabile sa evalueze daunele pe sanatete. "Vrem sa formam o echipa de consilieri care sa promoveze asigurarile medicale de sanatate, atat cele cu acoperire in Romania, cat si pe cele de lux, cu acoperire in Austria si Germania"declara directorul regional dezvoltare vanzari de la Astra Asigurari, Luminita Gheorghe.

Agentii de recrutare internationale

La Targul de Cariere au fost prezente 13 agentii de recrutare internationale care ofera medicilor salarii ce pot ajunge si la 2000 de euro, cursuri de limba gratuite, analize de sange necesare angajarii, consultanta pe parcursul intregului proces de inscriere si aranjamente de calatorie.

"Angajatorii sunt foarte deschisi, eu am mai colaborat cu o parte din cei prezenti aici, pana acum am comunicat prin e-mail dar daca tot s-a ivit ocazia sa se organizeze acest targ la Bucuresti, am trecut sa ii cunosc", povesteste Ema, studenta in anul IV la medicina.

Potrivit organizatorilor, cele mai multe locuri de munca sunt oferite in domeniile anestezie, medicina de urgenta- radiologie, chirurgie ortopedica, psihiatrie si dermatologie. "Imi doresc sa lucrez in Franta, am fost selectata lunile trecute, am venit la targ sa vad in ce stadiu sunt actele mele si sa ma informez despre ce mai am de facut pe viitor", spune Alisa, medic rezident in anul II.

Manifestari conexe

Pe parcursul celor doua zile ale targului (16 - 17 octombrie) s-au tinut conferinte si discutii libere pe teme privind dezvoltarea profesionala, seminarii si workshop-uri privind intocmirea CV-ului medical. "Speram ca vom reusii sa selectam si sa angajam personal de specilitate. Avem nevoie de o echipa formata din zece persoane, in vederea dezvoltarii profesionale a asigurarilor voluntare de sanatate." declara Luminita Gheorghe.

Urmatoarea editie a targului va avea loc la Cluj-Napoca pe 23 si 24 octombrie, la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii „Iuliu Hatieganu“.

Niciun comentariu: