vineri, 23 octombrie 2009

Conferinta nationala de medicina de urgenta la Baile Felix

Prima Conferinta Nationala de Medicina de Urgenta si Salvari in Situatii Speciale 'Search and Rescue 2009' va avea loc, in perioada 21-25 octombrie, la Baile Felix.

La conferinta, organizata de Asociatia SARTISS impreuna cu SMURD Bihor, Facultatea de Medicina si Farmacie si alte institutii partenere, vor participa aproximativ 500 de profesionisti implicati in actiunile de salvare, indiferent de profesia de baza - medici, pompieri, salvatori montani, piloti de aviatie.

Programul celor sase zile include conferinte, mese rotunde, simpozioane si o serie de cursuri preconferinta cu teme vizand protezarea avansata a cailor aeriene, anestezia regionala in urgentele traumatologice, procedurile moderne de imobilizare a pacientului politraumatizat, interpretarea avansata a ECG-ului, descarcerarea in accidentele rutiere, salvarea montana si speologica si Protocolul National de triaj in Unitatile de Primiri Urgente.

Un eveniment special dedicat presei romanesti este masa rotunda 'Conecting in a crisis - a media perspective', propusa de Ian Cameron - redactor sef BBC Londra. Dr. Raed Arafat va prezenta, joi, 'Evolutia sistemului de interventie in caz de dezastre in Romania', comandorul Laurian Anastasof va vorbi despre 'Operatiunile de cautare-salvare si evacuare medicala a Fortelor Aeriene Romane', lucrari urmate de o prezentare tehnica de interventie: elicopter Medevac si autospeciala de interventie in caz de dezastre.

De asemenea, la conferinta sunt invitati oaspeti din Franta, Germania, Olanda sau Marea Britanie.

Niciun comentariu: