luni, 12 octombrie 2009

Studentii straini de la Medicina, nemultumiti de marirea taxelor

Legea privind marirea taxelor pentru studentii care nu sunt din Uniunea Europeana, i-a nemultimit pe tinerii care studiaza la Facultatile de Medicina din tara, transmite Evenimentul Zilei.

Potrivit legii, in calcularea taxei se va trece de la dolar la euro, ceea ce va duce la o crestere de aproape 50% a taxei, mai exact de la 3.600 la 5.200 de dolari (echivalentul a 3.600 de euro). Din acest motiv, mai multi studenti straini de la universitatile de medicina din tara au inceput sa protesteze.

"Sa invete la ei in tara! Taxele sunt la fel peste tot", sustine rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din capitala, prof.univ.dr. Florian Popa.

Greva japoneza in Cluj

Pe langa taxa de scolarizare, studentii medicinisti din Cluj sunt nemultumiti si de cuantumul regiei de camin care a fost marit de la 10, la 60 de lei. De astfel, studentii medicinisti fac greva japoneza astazi si maine de la ora 14.00.

Departamentul de imagine a Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj a calificat initiativa studentilor drept "o mostra de nesecat umor si inventivitate a medicinistilor".

Niciun comentariu: