marți, 27 octombrie 2009

Examenul de rezidentiat - pe 15 noiembrie

Examenul de rezidentiat, cel mai important pas in cariera medicilor, se va desfasura in 15 noiembrie, peste 5.000 de candidati fiind inscrisi pentru cele aproape 3.000 de locuri scoase la concurs de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Inscrierile pentru rezidentiatul din acest an organizat de Ministerul Sanatatii, pe baza celor 2.985 de locuri scoase la concurs (pe locuri si pe posturi) de MECI, s-au incheiat, numarul total al candidatilor fiind de 5.063 - 4.454 la Medicina, 500 la Medicina dentara si 109 la Farmacie.

Comisiile de elaborare a testelor au in componenta cadre didactice din toate universitatile de specialitate din tara iar presedintele Comisiei pentru rezidentiat este rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, prof. dr. Florian Popa.

Din comisia de examinare vor mai face parte rectorii celorlalte universitati din tara, reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovatiei si ai Ministerului Sanatatii, precum si prof. dr. Ionel Sinescu, reprezentand Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar.

Potrivit prof. dr. Florian Popa, comisiile de elaborare vor lucra in regim de securitate totala, fiind asigurat faptul ca nu vor "transpira" spre exterior informatii despre subiecte.

Concursul se va derula pe o perioada de patru ore si va contine 200 de intrebari tip grila. Punctajul minim de promovare va fi de 50% din punctajul maxim al celor 200 de intrebari.

Pe 12 noiembrie 2009 candidatii vor putea intra in posesia datelor despre sala si ora inceperii probei.

Niciun comentariu: