joi, 29 octombrie 2009

O noua inima artificiala

O noua inima artificiala
Francezii au creat o noua inima artificiala. Este vorba despre cel mai elaborat dispozitiv creat pana acum.
Producatorii anunta ca inima artificiala va fi disponibila pentru testarea pe pacienti in maximum doi ani.

"In cariera unui cercetator exista doua perioade dificile. Prima este aceea in care trebuie sa inventeze si sa demareze un proiect, sa realizeze prototipul si sa demonstreze ca inventia sa este cea mai buna si poate fi aplicata in favoarea oamenilor. Acest prim pas se incheie astazi. Cea de-a doua provocare este reprezentata de modul in care proiectul este preluat de cealalta echipa, responsabila cu punerea lui in aplicare. Aceasta are misiunea de a realiza produsul finit care sa fie apoi implantat in organismul uman", a declarat chirurgul Alain Carpentier, coordonatorul echipei de specialisti.

Produsul artificial seamana foarte mult cu originalul

Noul produs este considerat unul exceptional intrucat seamana foarte mult cu organul in sine. Acesta dispune de senzori electronici, ceea ce-i ofera capacitatea de a regla atat pulsul, cat si presiunea arteriala. Mai mult, produsul este invaluit intr-un strat subtire de piele, tocmai pentru a evita respingerea de catre organism.

Medicii considera ca noua tehnologie ar putea rezolva problema cu care se confrunta miile de cardiaci aflati pe listele de asteptare la transplantul de cord.

Niciun comentariu: