luni, 30 noiembrie 2009

Solutii pentru rezidenti fara post !

Bucureşti,30.11.2009Comunicat
Ministerul Sănătăţii caută soluţii pentru medicii care au obţinut punctaj de promovare la concursul de rezidenţiat, dar nu au locuri sau posturi
“Sunt gata să îmi asum în Guvern orice formulă prin care tinerii care au promovat concursul de Rezidenţiat dar nu au post sau loc să rămână în sistem. Am găsit, de altfel o soluţie. În următoarea şedinţă voi prezenta Guvernului un Memorandum prin care să transformăm cele peste 2100 de posturi vacante de medic specialist existente în posturi pentru rezidenţi. Avem nevoie de medici şi nu ne permitem să-i pierdem pe aceşti tineri care vor să muncească în sistemul sanitar românesc”, a declarat ministrul Adriean Videanu la întâlnirea cu tinerii medici.
Astăzi, ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu şi secretarul de stat, prof. dr. Adrian Streinu Cercel au invitat la sediul MS reprezentanţii medicilor care au susţinut examenul de Rezidenţiat, şi care au promovat fără loc sau post pentru a discuta situaţia lor.
La concursul de rezidenţiat din 15 noiembrie a.c. 5.063 absolvenţi de medicină au concurat pentru 2.985 de posturi.
La medicină generală au fost 4.454 de medici care şi-au disputat 2.670 de posturi, iar aprox. 1400 de medici, deşi au obţinut punctaj de promovare nu au avut loc sau post.

Niciun comentariu: