marți, 24 noiembrie 2009

Nemultumirea medicinistilor, pe masa de discutii

Intalnirea dintre rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", prof. dr. Florian Popa, si reprezentantii Ministerului Sanatatii nu a mai avut loc marti, la ora programata.

"Am fost anuntat de la minister ca dl ministru Videanu nu mai poate ajunge la intalnire si ca o vom reprograma in dupa-amiaza zilei de astazi (marti, n. red.). Ei bine, nici la ora actuala nu am mai primit niciun telefon", a declarat prof. Florian Popa, adaugand ca spera ca intalnirea sa aiba, totusi loc, in zilele urmatoare.

Initial, intalnirea fusese programata marti, 24 noiembrie, la ora 9.00.

Rectorul UMF "Carol Davila" a cerut Ministerului Sanatatii sa ia o pozitie vizavi de cele aproximativ 2.000 de persoane care desi au promovat examenul de rezidentiat, vor ramane fara loc. In acest sens, presedintele Comisiei Nationale de Rezidentiat din acest an a trimis deja o adresa reprezentantilor MS.

"Eu am cerut posibilitatea ca ei (candidatii ramasi fara loc n.red.) sa fie introdusi intr-o forma de finantare separata fata de cele aproximativ 3.000 de locuri scoase la concurs. Asta presupune ca ministerul sa gaseasca o forma de finantare pentru candidatii care vor ramane fara loc", a explicat , prof. dr. Florian Popa.

Referitor la imposibilitatea medicinistilor de a-si alege specialitatea medicina de familie(care au promovat si vor ramane fara loc) prof. Florian Popa sustine ca aceasta apare intrucat "ministerul a scos, anul acesta, un numar de locuri limitat pentru medicina de familie", ceea ce nu le mai permite candidatilor la rezidentiat sa opteze pentru aceasta specialitate precum in anii trecuti.

Niciun comentariu: