marți, 24 noiembrie 2009

Ministerul suplimenteaza locurile la Rezidentiat

Ministerul Sanatatii anunta, ca replica la protestul medicinistilor, ca va suplimenta locurile la Rezidentiat.

Toti candidatii promovati sunt rugati sa participe la teleconferinta. Pentru cei care, totusi, vor ramane fara loc, se vor elibera adeverinte de promovare, se arata intr-un mail trimis echipei PaginaMedicala.ro.

Cei aproape 2000 de medicinisti care au promovat examenul de rezidentiat, dar nu vor primi posturi, au trimis o petitie Ministerului Sanatatii cerand sa le ofere locuri de munca, se arata intr-un mail.

Petitia a fost semnata, pana in prezent, de 500 de persoane

"Aceasta petitie vine in intampinarea candidatilor care au participat la examenul de rezidentiat si au promovat. Conform METODOLOGIEI pentru desfasurarea concursului de rezidentiat pe post si pe loc in domeniul medicina - sesiunea 15 noiembrie 2009. CAP. 1, ART. 4 , al. (2), punctajul minim de promovare reprezinta 50% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Vrem sa avem dreptul de a putea profesa, avand in vedere ca exista zone in tara cu un real deficit de medici”, se arata in petitie.

Medicinistii promovati, in aceeasi oala cu cei respinsi

Cum nu apare nicio informatie referitoare la soarta candidatilor promovati, dar ramasi fara loc, acestia s-ar putea sa fie nevoiti sa astepte pana anul viitor, cand vor sustine din nou examenul. Drept urmare, am putea spune ca acestia au acelasi statut cu cei respinsi.

Reamintim ca Ministerul Sanatatii sustinea, acum ceva timp, ca din 2010 absolventii facultatilor de medicina vor putea obtine dreptul de libera practica.

Niciun comentariu: