marți, 24 noiembrie 2009

Noiembrie, luna de lupta impotriva cancerului pulmonar

In fiecare an, luna noiembrie este dedicata actiunilor de informare cu privire la cancerul pulmonar. In cadrul campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", compania Roche Romania va sustine activitati de informare cu privire la aceasta maladie.

La nivel mondial, cancerul pulmonar este cea mai frecventa forma de cancer, insa evolutia tratamentului si a metodelor de preventie au condus la cresterea numarului de cazuri vindecate.

Astfel, conform studiului EUROCARE-4 (EUROpean CAncer REgistry - based study on survival and CARE of cancer patients), in perioada 1995-2002, numarul persoanelor vindecate de cancer pulmonar a crescut de la 6% la 8%.
Anual cancerul face 1,4 milioane de victime. In privinta cancerului pulmonar, desi acesta este considerat „o boala a fumatorilor”, in fapt, 13% din cazurile de cancer pulmonar apar la oameni care nu au fumat niciodata.
936 de oameni mor in fiecare zi in Europa din cauza cancerului pulmonar. Dar existenta unor noi optiuni de tratament cresc sperantele de viata ale bolnavilor.

Chiar si pentru cancerele pulmonare diagnosticate in faze tardive, exista acum tratamente inovatoare disponibile si la noi in tara. Printre sustinatorii campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte”, lansata in luna iunie a acestui an, se numara si conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu de la Institutul Oncologic Cluj, precum si actrita Oana Pellea.

Site-uri si bloguri pentru pacienti
Pentru a sustine cauza pacientilor, Roche Romania ofera informatii despre lupta impotriva acestei boli pe site-ul www.invingemcancerul.ro. De asemenea, forum-ul creat special pentru bolnavii de cancer pulmonar este un spatiu dedicat pacientilor. In cadrul campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte", Roche Romania promoveaza blogul unui artist plastic, ce sufera de cancer pulmonar.

Prin intermediul blogului GandpentruCalin pot fi trimise mesaje de incurajare si ganduri bune.

Campania demarata de Roche, isi propune sa convinga pacientii ca exista speranta oferita de solutii inovatoare de tratament, disponibile si in Romania si ii incurajeaza pe acestia sa initieze un dialog constructiv cu medicii lor pentru a alege cel mai potrivit tratament pentru tipul de boala cu care au fost diagnosticati.

Niciun comentariu: