vineri, 15 mai 2009

SMURD operational in toata tara pana la sfarsitul anului

Timpul de interventie al ambulantelor SMURD a scazut la 8-10 minute, a declarat, joi, Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, care a precizat ca doreste extinderea serviciului la nivelul intregii tari pana la sfarsitul anului.

Potrivit lui Arafat, durata de interventie a ambulantelor s-a redus semnificativ, nemaiexistand situatii cand acestea sa intarzie pana la o jumatate de ora.

Arafat a mai spus ca, in prezent, sunt peste 130 de echipaje SMURD functionale, dar ca pana anul viitor doreste operationalizarea a aproximativ 300 de echipaje. in acest sens, el a amintit de o licitatie a Ministerului Sanatatii, care ar urma sa fie finalizata in acest an si care prevede cumpararea a 150 de masini pentru SMURD si care vor fi folosite pentru operationalizarea structurilor in toate judetele. Totodata, Arafat sustine ca solutia optima pentru reducerea timpului de interventie o constituie integrarea dispeceratelor de urgenta intr-un serviciu unic.

"Astfel, asiguram o reactie imediata, dar ajutam si la luarea unei decizii integrate care reduce discutiile intre dispecerate si nu dubleaza resursele", a declarat Raed Arafat. in prezent acest model functioneaza doar la Targu Mures, din anul 2001. in acest context, Arafat a spus ca se doreste operationalizarea serviciului SMURD la nivel national pana la sfarsitul anului 2009.

In prezent, SMURD functioneaza in 20 de judete, inclusiv Bucuresti.

Niciun comentariu: