sâmbătă, 16 mai 2009

Campanie de depistare a scoliozei !

Mai multi elevi bihoreni din clasele V-VIII au beneficiat de consultatii gratuite, in vederea diagnosticarii si tratarii precoce a deviatiilor coloanei vertebrale, anunta Cotidianul Independent Crisana.

Consultatiile au avut loc cu ocazia lansarii "Campaniei de informare nationala si depistare precoce a deviatiilor coloanei vertebrale".

Manifestarea, organizata de OrtoProfil, se desfasoara pe plan national si pana acum a fost un adevarat succes in Brasov, Sibiu, Targu-Murea ai Craiova.

Potrivit organizatorilor, numai in evidenta Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitala, exista 13 000 de cazuri de copii care au deformari de ax ale coloanei vertebrale.

"Initiativa este laudabila, mai ales ca aceasta campanie se desfaaoara in scoli, mediul in care copiii isi petrec o mare parte din timp. Deoarece scolioza provoaca un real disconfort, aceasta trebuie depistata din timp pentru a beneficia de un tratament adecvat", a precizat chirurgul Daniel Baloiu, de la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu".

Niciun comentariu: