miercuri, 20 mai 2009

25 mai - zi de consultatii dermatologice gratuite in toata tara!

Pe data de 25 mai, 240 de medici dermatologi din toata tara, membri ai Societatii Romane de Dermatologie (SRD), vor oferi pacientilor consultatii gratuite pentru posibilele afectiuni pigmentare ale pielii (alunitelor). Pacientii vor primi, de asemenea, sfaturi despre cum se pot feri de actiunea nociva a razelor UV cu ajutorul produselor de fotoprotectie. Pentru a beneficia de o consultatie gratuita pacientii trebuie sa se programeze in perioada 18-22 mai la numarul de telefon 0800 800 883, in intervalul orar 8:00-20:00.

La nivel mondial, 37.000 de persoane mor in fiecare an din cauza melanomului. La nivel european se poate remarca o rata mai mare de depistare a melanomului la femei, dar o mortalitate mai mare la barbati. Campania initiata de Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie a fost adoptata si de Societatea Romana de Dermatologie. Aceasta campanie are ca scop educarea populatiei in privinta depistarii precoce a diferitelor forme de cancer de piele si a necesitatii utilizarii unei creme de protectie, aplicate conform necesarului fiecarui fototip de piele.

Societatea Romana de Dermatologie alaturi de Avene Laboratoires si Schering-Plough a lansat cu ocazia „Zilei Europene A Melanomului”, a IV-a editie a programului national de prevenire si depistare a leziunilor maligne cutanate sub sloganul „O alunita iti poate curma viata! Un consult ti-o poate salva”.

Niciun comentariu: