luni, 18 mai 2009

Anestezic de 18 ori mai rapid

O noua terapie avantajoasa atat pentru medici, cat si pentru pacienti a fost lansata, duminica, in cadrul Congresului Societatii Romane de Anestezie-Terapie Intensiva .
Prin noul medicament, pacientul se trezeste din atestezie mult mai repede, actionand de 18 ori mai rapid decat celelalte metode, sustine prof. dr. Serban Marinescu, presedintele Societatii Romane de Anestezie-Terapie Intensiva din Romania (SRATI).

La randul sau, Dana Tomescu, de la Institulul Clinic Fundeni, a mentionat ca, intr-o situatie critica, acest tip de terapie este cel mai indicat, pentru ca il poate ajuta pe medic la intubatul pacientului.

Si dr. Ioana Grintescu, sefa Departamentului de terapie intensiva de la Spitalul Floreasca sustine eficienta noului medicament, spunand ca a avut sana chiar sa-l testeze. Anestezicul nu este numai eficient, ci prezinta si avantaje economico-financiare, intrucat, desi mai scump, medicamentul reduce considerabil posibilele efecte secundare.

Substanta in cauza Birigion va fi adusa in tara de firma Schering-Plough intr-o luna, spitalele avand posibilitatea sa o achizitioneze pentru departamentele de anestezie.

Birigion are un mecanism de actiune complet nou, produsul fiind conceput special pentru anularea, in decurs de cateva minute, atat a relaxarii musculare moderate, cat si a celei profunde din timpul anesteziei generale. Acest lucru imbunatateste conditiile chirurgicale pentru milioane de interventii in cadrul carora se utilizeaza astfel de medicamente.

Niciun comentariu: