miercuri, 13 mai 2009

Obezitatea

In Romania, una din doua persoane are probleme cu greutatea, iar una din patru este obeza. Cu toate acestea, doar o persoana din 100 urmeaza un tratament supravegheat medical pentru aceasta problema .
Explicatia consta in perceptia oamenilor, in ceea ce ei cred, stiu sau au fost invatati ce inseamna kilogramele in plus. Oamenii nu stiu ca au o problema medicala, ca de fapt obezitatea poate genera hipertensiune arteriala, hiperlipidemie, diabet (de tip II, non-insulinodependent), risc crescut de infarct miocardic sau de alte boli cardiovasculare (boli ale arterelor inimii, probleme de circulatie la nivelul picioarelor si atac cerebral), probleme ale aparatului locomotor, in special la nivelul articulatiilor si al spatelui, respiratie ingreunata, mobilitate limitata, dureri de spate sau articulare. In prezent nu se poate masura cu exactitate tesutul adipos, dar se poate masura indicele de masa corporala. Tratamentul cel mai bun pentru obezitate este prevenirea ei si a mentionat ca populatia cu risc trebuie alertata - este vorba despre sedentari dar si despre medici, intrucat jumatate dintre medicii care sufera de obezitate nu se trateaza.

Un alt lucru important pentru prevenirea obezitatii este actiunea medicala, care trebuie sa vizeze dieta hipocalorica, activitatea fizica.
In aceasta primavara, ReductoStart lanseaza o noua campanie sub sloganul
Traiesc XXL. Iubesc XXL. Port M. Mergi la medic!

Niciun comentariu: