luni, 27 aprilie 2009

VIRUSULUI GRIPEI PORCINE

Virusul gripei porcine care a provocat moartea a cel putin 20 de persoane in Mexic si imbolnavirea altor opt in Statele Unite are "in mod clar un potential pandemic", a avertizat sambata Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), cerand tarilor care nu sunt afectate sa-si sporeasca vigilenta.
Acest virus are un potential pandemic, pentru ca se transmite de la om la om find o combinatie intre tulpini de virusuri prezente la porci, oameni si pasari , este inca prea putin descifrat, iar situatia evolueaza rapid.
OMS s-a declarat "foarte ingrijorata" de aparitia acestui virus de gripa porcina, identificat ca A/H1N1.

Virusul a cauzat deja 20 de decese confirmate in Mexic, dar se banuieste ca ar fi la originea a pana la 68 de decese din peste 1.000 de cazuri de imbolnaviri monitorizate. in Statele Unite, opt persoane s-au imbolnavit, dar nu s-au inregistrat decese.
Ministerul sanatatii a informat ca s-au luat masuri speciale de prevenire a transmiteri acestui virus la noi in tara . MS a informat ca s-au luat masuri speciale in aeroporturi in vama , in marile centre universitare s-au amenajat saloane speciale destinate cazurilor suspecte .
O alta masura profilactica ar fi o atentie sporita a personalului medical la igena actului medical . Stim bine ca dupa fiecare consultatie si dupa fiecare bolnav examinat trebuie sa ne spalam pe maini asa ca ar fi bine ca acum mai mult ca oricand sa aplicam acesta masura minimala de igena a actului medical .

Niciun comentariu: