miercuri, 12 noiembrie 2008

14 Noiembrie Ziua Mondiala a Diabetului

In 14 noiembrie, vom sarbatori Ziua Mondiala a Diabetului.Cu aceasta ocazie vor avea loc diferite manifestari,incepand cu ora 10:00 in parcul 22 Decembrie (lanaga strada Horea) un cross cu elevi de scoala generala , avand ca ca scop sublinierea rolului pe care sportul il are in viata adolescentilor .De asemenea, la Centrul Judetean de Diabet va avea loc o conferinta despre diabetul zaharat si incidenta acestuia in randul populatiei, sustinuta de prof. univ. dr. Amorin Popa, seful centrului. Conform medicului, din cauza stilului de viata tot mai sedentar si a alimentatiei dezechilibrate, insotita de inmultirea factorilor de stres, exista riscul ca diabetul sa atinga valori epidemice la nivel mondial.Tot in cadrul Centrul judetean de diabet se vor face si teste gratuite de glicemie pentru toti cetatenii interesati.
In aceeasi zi, incepand cu ora 13:00, in sala de raport a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea va avea loc o dezbatere despre situatia copiilor cu diabet din judet condusa de doamna doctor Larisa Dumbrava . La intalnire au fost invitati sa participe copiii cu diabet, parintii acestora, membrii ASTRA Diab, studentii medicinisti, conducerea spitalului, reprezentantii mass-mediei locale si toti cei interesati de aceasta manifestare La eveniment va participa si prof. univ. dr. Sonia Draghici, de la catedra de sanatate publica din cadrul Facultatii de Medicina.
In fiecare an la 14 noiembrie in lume este sarbatorita Ziua Mondiala a Diabetului si cu acest prilej se organizeaza numeroase dezbateri si campanii de informare cu privire la diabet , ce este diabetul , cum se manifesta , cum poate fi tratat corect , ce complicatii poate sa dea in cazul in care nu este corect tratat.
Acest eveniment este organizat de Asociatia Studentilor Medicinisti din Oradea in colaborare cu Autoritatea de Sanatate Publica Bihor , Asociatia ASTRADIAB,Spitalul Clinic Municipal Oradea , Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea .
Cei care doresc sa se implice in organizarea acestui eveniment sau pur si simplu vor sa participe la dezbateri o pot contacta pentru detalii pe coordonatoarea proiectului Alina Hanga .

Niciun comentariu: