luni, 8 iunie 2009

Intrunire SCORA la Timisoara

Aceasta intrunire a avut loc in 22-24 mai la Timisoara, intrunire la care a participat si Oradea reprezentata de Gug Florentina, Hodis Claudia , Pulbere Claudia, Nodis Anamaria si Hodis Dana, alaturi de colegii de la Bucuresti, Craiova, Brasov, Cluj si bine inteles Timisoara.
Intalnirea a fost cat se poate de benefica , instructiva , o adevarata experienta. Programul a fost unul special. In prima zi a avut loc deschiderea care a fost urmata de o prezentare de materiale ale fiecarui centru(material market) . A doua zi au fost dezbatute diferite subiecte in legatura cu bolile cu transmitere sexuala, in special hiv/sida. A fost prezentata si o statistica referitoare la cei HIV pozitivi, informatii in legatura cu sterilizarea instrumentului medical si masurile de prevenire a infectiei cu HIV pentru cadrele medicale, realizata de colegii de la Timisoara. Au fost prezentate doua cazuri de copii infectati cu HIV si moartea lor. Unul din copiil a avut parte de sprijinul familiei iar celalalt nu. Asadar s-a urmarit in special informarea noastra in legatura cu importanta sprijinului persoanelor bolnave de HIV/ SIDA, in special implicarea familiei. Au fost invitate si doua doamne doctor sa tina discurs si sa raspunda la intrebari. Au fost prezente si doua femei infectate cu HIV pt a impartasi cate putin din viata unui om seropozitiv. A fost dureros sa iti dai seama ca sunt doua femei normale, dar din cauza ca sunt discriminate au ajuns sa sufere de depresie. Una dintre ele isi dorea foarte mult un copil si credea ca nu va putea din cauza bolii, dar i s-a explicat ca are si ea sansa de a avea copii. S-au dezbatut si probleme referitoare la grupuri defavorizate , mai exact : aspecte sociale, psihologice, probleme si neajunsuri ale zilelor noastre. Duminica dimineata s-a organiat un training si pe urma s-au discutat despre planuri scora, unde fiecare si-a spus parerea referitor intalnire si au fost propuneri pentru viitoarele intalniri SCORA.
E important de specificat ca nici programul social nu a lipsit. Asa ca toata lumea s-a simtit bine. Cazarea a fost foarte multumitoare si masa s-a servit la un restaurant grecesc din acel complex studentesc. A fost o experienta placuta pentru toti participantii.
Articol de IVANCSUK DANIELA Cordonatoor SCORA Oradea

Niciun comentariu: