luni, 20 octombrie 2008

Zilele Medicale Oradene

A 17-a editie a Zilelor Medicale Oradene în cadrul Toamnei Oradene s-au desfasurat in perioada
16-19 Octombrie 2008 .
Anul acesta in cadrul maifestarilor au fost cuprinse si doua congrese nationale , 25 de ani de Neurochirurgie Bihoreana si Simpozionul National de Fiziopatologie . Manifestarile au fost organizate de Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea in colaborare cu Asociatia Studentilor Medicinisti din Oradea.
Congresul a fost creditat cu puncte de Educatie Medicala Continua (EMC) de catre Colegiul Medicilor din Romania, filiala Bihor , Colegiul Medicilor Dentisti din Roamania, filiala Bihor si colegiul Farmacistilor din Romania ,filiala Bihor .
La aceste manifestari stintifice au participat studenti si medici din tara si din strainatate aducand un aport semnificativ la calitatea lucrarilor prezentate .
In deschidere, conducerea Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea a acordat diplome si distinctii onorifice celor care au avut un rol important in dezvoltarea facultatii .
Invitatii de marca au fost profesori de la clinica din Ingolstd Germania , clinica cu care Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea are o buna colaborare . In ultimi ani peste 150 de studenti ai facultatii au putut sa desfasoare stagii de pregatire in Germania prin bursele oferite de aceasta clinica . Directorul clinicii a subliniat faptul ca in urma acordului incheiat intre clinica din Germania si Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, anual vor putea fi pregatiti peste 50 de studenti. Pentru a putea beneficia de o astfel de bursa de studiu in care vi se ofera cele mai bune conditi de cazare, pregatire teoretica si practica trebuie sa aveti rezultate bune la invatatura si mai ales sa cunoasteti foarte bine limba germana.

Niciun comentariu: